fbpx Pozovite nas:
011 4100 200

O nama

O NAMA

U vremenu stalnih promena, kada se javljaju nove potrebe i mogućnosti, moramo biti bolji, brži i pouzdaniji. Moramo znati ko smo i šta možemo!

Mi smo mlada, inovativna i dinamična telekomunikaciona kompanija.

Mi smo Orion telekom!

Kompanija Orion telekom je nastala 2010. godine u Beogradu, integracijom tri vodeća alternativna Internet provajdera (Media Works, Neobee.net i SezamPro). Iako smo mlada kompanija, iza nas stoji iskustvo u telekomunikacijama staro 20 godina. Ime smo dobili po sazvežđu Orion – najsjajnijem sazvežđu, vidljivom iz svakog dela planete zemlje. Već ova simbolika, dovoljno snažno najavljuje ambicije kompanije.

Vlasnička struktura kompanije Orion telekom bila je ključ u njenom pozicioniranju na tržištu. Naši investitori obezbedili su kredibilitet pri samom njenom nastanku. Orion telekom je finansiran od strane Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i najvećih evropskih hedž fondova koji su videli potencijal u razvoju telekomunikacionog tržišta u Srbiji i Zapadnom Balkanu.

Misija, vizija, cilj

Naša misija je da obezbedimo kvalitetna i inovativna telekomunikaciona rešenja korisnicima koji imaju potrebu za brzim i pouzdanim komunikacijama, koji vode računa o troškovima, koji žele da budu korak ispred drugih.

Naša vizija je da budemo prepoznatljivi kao dobavljač usluga i podrške vrhunskog kvaliteta.
Da postanemo neosporan regionalni lider, čiji će korporativni logo postati garancija usluge visokog kvaliteta i simbol poverenja.

Naš cilj je da budemo prvi, da povežemo one koje niko ne može, da pokrijemo tržište ne samo u Srbiji, već i mnogo šire!

Članice Orion telekom grupe

Media works

Kompanija Media Works osnovana je 2000. godine, kao prvi provajder logo_mediaworksbežičnog Interneta u Srbiji. Osnovne delatnosti kompanije su informacione tehnologije: strateške, neophodne komponente uspeha svakog biznisa na tržištu.

Dugoročno gledano, cilj Media Works je ostvarenje što većeg uticaja na razvoj Interneta u Srbiji. Sa akcentom na masovno bežično povezivanje na Internet, uz dugoročno planiranje i sistemski razvoj infrastrukture, kompanija teži liderskoj poziciji na Srpskom tržištu.

Media Works tim trenutno čini 70 mladih, dinamičnih ljudi, profesionalaca u svom poslu, spremnih da se u svakom trenutku suoče i odgovore izazovu: kreativnost, znanje i brzina su naše glavne odlike.

Osnovna poslovna politika kompanije oduvek je podrazumevala izuzetno visoke standarde, pouzdanost i visok kvalitet usluga. Naš krajnji poslovni cilj je: zadovoljan klijent.

Media Works je osnivač Orion telekom grupacije.

Neobee

Neobee.net je Internet servis provajder koji dugi niz godina razvija inovativna logo_neobeerešenja za kvalitetan i pouzdan pristup Internetu. Osnovan je 1. Marta 2000. godine u Novom Sadu i do ovog trenutka se razvio u vodećeg Internet provajdera u Vojvodini.

Osnovna misija Neobee.net-a je približavanje prednosti novih tehnologija u oblasti telekomunikacija i Interneta i njihova puna upotreba u savremenom načinu življenja i poslovanja.

Najznačajniji period u razvoju kompanije počinje u martu 2009. godine. Vodeći wireless Internet provajder u Srbiji, Media Works i Neobee.net su postale članice Orion telekom grupe. U maju 2009. godine, Media Works je na tenderu dobio CDMA licencu i na taj način postao prvi aternativni operater fiksne telefonije u Srbiji. Početkom 2010. godine, grupi se pridružio i najveći alternativni ADSL provajder u Srbiji – SezamPro. Kao rezultat formiranja ove grupacije danas na tržištu imamo drugog najvećeg operatora fiksne telefonije i Interneta.

U budućnosti Neobee.net će sa SezamPro-om i Media Works-om na tržištu nastupati kao Orion telekom.

SezamPro

Sezam je najstariji online sistem nastao 1989. godine, kao jedan od prvih BBS-ova logo_sezamprou Jugoslaviji. Zahvaljujući originalnoj koncepciji, kvalitetnom softveru, Sezam je brzo stekao veliku popularnost da bi već 1990. prešao na komercijalni rad, postavši najveći BBS u Jugoslaviji. Glavni adut Sezama bile su konferencije, u kojima su hiljade korisnika razmenjivale mišljenja o stručnim i opštim temama. U godinama krize Sezam je bio jedan od retkih oaza slobodne misli, ali i važan prozor u svet.

SezamPro je u septembru 1996. godine među prvima ponudio pun pristup Internetu, a već sledeće godine i ISDN pristup. Stalno primenjujući najnovije tehnologije i prateći potrebe korisnika, SezamPro je izrastao u najveći on-line sistem u Srbiji i jednog od najvećih Internet provajdera. Snažan Internet link, tačke prisustva u svim krajevima Srbije, atraktivne cene, kvalitetna usluga, [S] kartice i dobra podrška čine važne adute kojima SezamPro opravdava visok renome koji uživa među korisnicima Interneta.

Početkom 2010. godine, SezamPro je postao treći član Orion telekom grupe.

Statusna promena

Ovim obaveštavamo javnost o nameri privrednog društva Orion telekom d.o.o. Beograd da sprovede statusnu promenu izdvajanje uz osnivanje, koja će biti realizovana tako što će se deo imovine, obaveza i kapitala Orion telekoma preneti u novoosnovano društvo Orion telekom infrastruktura d.o.o. Beograd, pri čemu će Orion telekom nastaviti da postoji.

U skladu sa obavezom predviđenom članom 495. Zakona o privrednim društvima objavljujemo Plan podele društva Orion telekom d.o.o. Beograd sa propisanim prilozima i relevantnom dokumentacijom.

Dokumetacija (.zip 7,5MB)

Identifikacioni podaci

ORION TELEKOM DOO BEOGRAD

Naselje Zemun Polje, Mala pruga br. 8, 11080 Zemun, Srbija

PIB: 100066385

Matični broj: 17309013

Račun ERSTE Banka: 340-11014470-55

Prodaja – kontakt

Prodaja usluga za fizička lica i preduzetnike putem telefona.
Radno vreme:
Radnim danima: od 8 do 21h
Subotom: od 9 do 21h
Nedeljom: od 10 do 18h
Telefoni:
BEOGRAD:+381 (0)11 4 100 200
NOVI SAD:+381 (0)21 3 100 200
NIŠ:+381 (0)18 3 100 200
Email: prodaja@oriontelekom.rs

Prodaja premium usluga za korporativne klijente.
Radno vreme
Radnim danima: od 9 do 17 časova
Telefoni:
+381 (0)11 4 100 007
+381 (0)21 3100 878
Email: biz.prodaja@oriontelekom.rs