fbpx Pozovite nas:
011 4100 200

Orion telekom Clean Pipe servis

Orion telekom Clean Pipe (OCP) servis je namenjen malim i srednjim preduzećima, koja nemaju svoje sisteme zaštite.

Jedan od najjeftinijih i najlakših načina da maliciozni akteri dobiju pristup vašoj mreži je kroz korisnike koji pristupaju internetu. Uspešnom kompromitacijom računara korisnika, maliciozni akter dobija pristup vašoj infrastrukturi, kroz koju može da se kreće ka svom krajnjem cilju, bilo da je to krađa podataka, rušenje vaše infrastrukture ili bilo koja druga maliciozna aktivnost.

Da biste zaštitili svoju mrežu od cyber napada i poboljšali celokupnu IT bezbednost primenite najbolju praksu bezbedonosnih politika razvijenih u Orion telekomu.

Orion telekom Clean Pipe pruža zaštitu od:

MALICIOZNIH FAJLOVA

VIRUSA

POZNATIH RANJIVOSTI

MALICIOZNIH SAJTOVA

PRISTUPA SPOLJA

Zaštita od malicioznih fajlova

Blokiranje tipova fajlova koji se najčešće koriste u malware kampanjama i koji ne bi trebalo da se preuzimaju sa interneta. Blokiranje ovih tipova fajlova smanjuje mogućnost napada. Blokirani su: DLL, Java class, Windows shortcut, BitTorrent, .rar, .tar, encrypted-rar, encrypted-zip, multi-level-encoded files, Widnows Portable Executables.

Postoje mnogobrojni načini na koje maliciozni akteri mogu isporučiti maliciozni fajl:

  • Kao attachment ili link u mailu
  • Link u instant messaging aplikaciji ili kroz Društvene mreže
  • Kroz alate za eksploataciju
  • Kroz sharing aplikacije (FTP, Google Drive, Dropbox….) itd.

Blokiranje ovih fajlova smanjuje mogućnost uspešnog napada.

Zaštita od virusa

Blokirajte maliciozne fajlove (malware, ransomware i viruse) koji dolaze sa interneta. Internet protokoli koji se na ovaj način štite su: FTP, HTTP, HTTP2, IMAP, POP3, SMB i SMTP.

Zaštita od poznatih ranjivosti

Poznate ranjivosti IT infrastrukture često služe za vektor napada od strane malicioznih aktera. Da bi se od njih zaštitili neophodno je redovno ažuriranje kompletne infrastrukture po preporukama proizvođača IT opreme. Ukoliko se pokuša iskorišćavanje poznate ranjivosti sa interneta, OCP će taj pokušaj zaustaviti.

Prijavite se sada za Orion telekom Clean Pipe rešenje!

Zaštita od malicioznih sajtova

Onemogućite pristup visoko rizičnim sajtovima ili sajtovima za koje je poznato da sadrže maliciozni sadržaj. Content filtering – zabrana ili dozvola pristupa web sajtovima po kategoriji kojoj pripadaju (torrenti, pornografija, društvene mreže, online klađenje, itd)

Zaštita od pristupa spolja

Onemogućite pristup vašoj infrastrukturi sa interneta. Postojaće 2 predefinisana profila za svaku od ovih zaštita, normalni i striktni. Striktni profil će blokirati sve gore navedeno, a normalni će blokirati većinu (npr. zip fajlovi će biti dozovoljeni). Na korisniku je da izabere koji profil želi. Postoji mogućnost dodatnog konfigurisanja na zahtev korisnika, prilagođavanja njegovim zahtevima, što će se dodatno naplaćivati.

Prijavite se sada za Orion telekom Clean Pipe rešenje!

Unesite sve neophodne podatke, a naš predstavnik prodaje će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku. Kontaktirajte nas putem email adrese biz.prodaja@oriontelekom.rs ili putem broja telefona 011 4100 007.