fbpx Pozovite nas:
011 4100 200

LAKI je stigao!

LAKI je stigao!

09.12.2019

Poslednjih godina, svetski trend u pružanju usluga prenosa video sadržaja u potpunosti je orijentisan na takozvane streaming aplikacije, kao zamenu za klasičan model preuzimanja TV signala putem kabla ili broadband internet konekcije, a koji je uslovljavao izbor provajdera TV usluga u odnosu na kućnu internet uslugu koju korisnik ima.

Na tom talasu razvoja nastale su aplikacije kao HULU, NETFLIX, AMAZON PRIME, RAKUTEN TV i slično. Paralelno sa razvojem tih aplikacija, razvijaju se i uređaji kao što su SMART televizori ili SMART SetTopBox-ovi, koji omogućavaju korišćenje ovih aplikacija. Međutim, pokazalo se da su Srbija i region malo tržište da bi kompanije Apple ili Roku svoje uređaje prilagođavale ovom podneblju.

Prateći ove trendove, Orion telekom je prepoznao potrebu da domaćem tržištu ponudi aplikacije i uređaje koji će cenom i kvalitetom zadovoljiti njegove potrebe.

Prvi korak na tom putu je bila Orion TV aplikacija, koja već godinama važi za najbolju TV streaming aplikaciju za mobilne telefone u regionu.

Uspeh koji je postignut sa Orion TV aplikacijom pokazao je da je naše tržište svakako spremno za tehnološku revoluciju i da će SMART gedžeti postati naša realnost, pa je sledeći nivo dostignut nakon višemesečnog zajedničkog rada kompanija Orion telekom i MakeTV na SMART SetTopBox projektu.

Nakon što su SMART SetTopBox uređaji sa originalnom platformom i prilagođenom Orion TV aplikacijom naišli na odličan prijem kod korisnika Orion telekom interneta, nastavljen je rad na razvoju proizvoda koji možemo ponuditi i korisnicima na kućnoj internet mreži bilo kog provajdera.

Tako je nastao LAKI!

LAKI je krovno ime za sve SMART proizvode, LAKI Box i LAKI televizor, koji sadrže ovu originalnu platformu.

LAKI uređajima se zadovoljavaju potrebe svih članova porodice. I onih koji žele da gledaju linearnu televiziju, onih koji bi da pogledaju vremensku prognozu ili vesti i onih najmlađih koji ovakve uređaje mogu da koriste za igranje igrica.

LAKI platforma sadrži:

  • Orion TV aplikaciju
  • YouTube aplikaciju
  • Vremensku prognozu
  • Internet pretraživač
  • VLC player
  • PLEX aplikaciju
  • Video igre

LAKI platforma omogućava:

  • Bežično povezivanje sa ruterom
  • Podešavanje kvaliteta slike i zvuka
  • Postavljanje Screen Saver-a i Sleep mode-a

U planu je proširenje dostupnih aplikacija, kao i kreiranje spostvenog APP store-a sa mogućnošću izbora aplikacija, a sva unapređenja će biti dostupna kupcima uređaja kroz update platforme.

Pogledaj LAKI ponudu

Više detalja o Laki platformi preuzmi ovde